Cumulus - Udstilling oktober 2010



Cumulus
Bente Skjøttgaard DK
Udstilling 2 – 28 oktober 2010

Tematisk udstilling med nye keramiske værker af Bente Skjøttgaard.

Bente Skjøttgaard's interesse for de 'højere luftlag' startede på hendes første besøg i Sydkorea for to år siden. Kort tid efter opstod de første skyformer, der som linje-strukturer voksende ud fra en spinkel kerne i lette hvide og koboltblå nuancer med referencer til landets keramiktradition.

På denne udstilling afspejles mest af alt Bente's fascination af at visualisere det lette og luftige i materialernes modspil. Foto: Ole Akhøj

Bente Skjøttgaard fortæller: ”Det er en leg med former og farver, variationer over noget så modsætningsfyldt som at skabe lette skyer i tungt ler.
Den lyserøde farve er den kulør skyer får, efter at solen lige er gået ned. En slags genskin. De vandrette linjer som går igen er horisontlinier! Jeg kan godt lide, at alt det vildtvoksende organiske som ikke har nogen bestemt form og i virkeligheden kunne fortsætte i det uendelige, bliver skåret over af lige linjer.”
www.skjoettgaard.dk


Bente Skjøttgaard deltager med ”Traces” som en af 12 kunstnere udvalgt af Statens Kunstfond til projekt Hærvejen v Vejen Kunstmuseum www.kunst.dk/billedkunst/kunstidetoffrum/haervejen
og udstiller i øjeblikket “in the clouds” i Galerie Maria Lund, Paris www.marialund.com

Lidt om skyer...
Cumulus (latin: ophobet) kaldes på dansk Smuktvejr-sky, Vatsky og Blomkålssky.
Hvis man ser på skyer er der tre hovedtyper: Cumulus, Stratus og Cirrus.
Cumulus = Smuktvejr-skyer:

Lover godt vejr, men kan give regn, når de trækker sig sammen.
Altocumulus = Lammeskyer:
Ligner skyerne plukket uld, giver det sjældent regn lige med det samme. Men det er tegn på regn om et par dage, hvis de trækker sig sammen.
Cumulonimbus = Nedbørsskyer:
Lavthængende kan de give tåge, sne, hagl, lyn og torden - foruden regn.
Cumulus-skyer er en type vertikale skyer med klart definerede kanter. De beskrives ofte som 'puffy' eller 'vattottede'. Cumulus skyer viser sig både alene, i linier eller i klynger... Som regel bliver cumulus-skyer ikke høje. Nogle gange kan de dog blive som små tårne "optårnet cumulus". Hvis atmosfæren er meget ustabil, ender man med en anden slags sky, en stor cumulonimbus, eller "uvejrssky".
Frit oversat efter Wikipedia) www.da.wikipedia.org/wiki/Cumulus
.www.vildtvejrsklubben.dk
www.dmi.dk/dmi/himlens_vejrudsigt_fraorientering.pdf