SETUPS - udstilling august 2010



Setups
Lone Skov Madsen & Turi Heisselberg Pedersen DK
Udstilling 5 – 28 august 2010

En sensommerudstilling af Lone Skov Madsen & Turi Heisselberg Pedersen.
De to keramikere har ladet sig inspirere af en vandring på Kunstindustrimuseets depoter, der sidste år resulterede i udstillingen Time Out, hvor deres værker blev sammenstillet med museets.

Denne udstilling tager udgangspunkt i deres eget værksted og viser udelukkende egne værker, sat op efter tilfældighedernes princip eller pænt ordnet. Inspirationer er fra de pudsigheder der opstår på et depot, hvor tingene bliver hensat eller sorteret.
På udstillingen ses et bredt spekter af værker, hvor publikum selv kan gå på opdagelse. En række arbejder der supplerer hinanden godt, - i nogle forhold er de næsten hinandens modsætninger, i andre sammenhænge har de et tydeligt slægtskab. Hos begge keramikere er det let at udpege de konstante værdier, den helt bevidste omgang med form og materialer.

Lone Skov Madsens værker er studier af form.
Hvide skulpturelle objekter med en ensartet overflade-bearbejdning i form af mange små ophøjede punkter, som bibringer formerne en trodsig insisteren. Eller glaserede objekter ofte i sorte nuancer med dobbelte glasurer. Enkelte fade er også at finde i blandt.
Lone Skov Madsen

Turi Heisselberg Pedersen udstiller værker der bekender sig til kunsthåndværkets kontekst.
Det er vaser, krukker, skåle, der trækker på grundlæggende kvaliteter i kunsthåndværket og for eksempel gør brug af anonyme bygningsdetaljer eller artefakter i vores omgivelser, til at skabe både rum og visualitet i kraft af stoflighed og farve.
Turi Heisselberg Pedersen

Begge keramikere har udstillet sammen såvel i ind- og udland bl.a. på udstillingen ’Kilns of Denmark’ på Museum of Arts and Design i New York, som var et vigtigt fremstød for dansk keramik. Siden sammen med New Danish Ceramics på Röhsska Museet i Göteborg, med udstilling ’Statistic-Ceramic’, som senere fortsatte til Museum für Kunst und Gewerbe i Hamborg.
Lige nu er de ligeledes udstillingsaktuelle på XXIe Biennale de Vallauris i Frankrig.