2D til 3D - Udstilling januar 2010

Porcelæn og fotografi forenes i Ann Linnemann studie galleri



2D til 3D
Ole Akhøj & Ane-Katrine von Bülow
Udstilling d. 7 – 30 januar 2010


Et unikt samarbejde mellem fotograf Ole Akhøj og keramiker Ane-Katrine von Bülow kan opleves i udstillingen 2D Til 3D , hvor det sprøde sort/hvide fotografi forenes med porcelænskåles runde form.

Med digitale virkemidler rejser Ole Akhøjs grafiske motiver sig fra papiret og forenes med de runde former. Fotografiets detaljer indgår som heldækkende motiver på Ane-Katrine von Bülows store porcelænsskåle. Den danske vilde natur indfanges i fotografiet i form af udsnit og næroptagelse af naturens rytmer og strukturer. Øjeblikket, stofligheden og lysets leg med grenenes skygger er kendetegnende for Akhøjs skarpe, men sprøde motiver.

Det unikke ved Ane-Katrines grafiske sort/hvide porcelænsskåle er mødet mellem det trykte mønster og skålenes dobbelt-krumme form. Dette kræver enestående tålmodighed og perfektionisme, men selv om der er en omfattende og kompliceret teknisk proces bag skålene, er udtrykket delikat og enkelt.

Ane-Katrine bruger computeren som redskab til at bearbejde og tilpasse fotografierne, men det digitaliserede motiv overføres til store porcelænsskålene via traditionelt håndværksmæssigt seriegrafisk tryk. Skålene bliver således skabt i mødet mellem ny teknologi og gammelt håndværk.

Publikum får et særligt kig til arbejdsprocessen via en installation, der synliggør bevægelsen fra 2D til 3D. Skitser i form af skiftende fotografier og strukturer projiceres over på porcelænsskålen.

Dele af arbejdet er udført på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk. Statens Kunstfond har støttet samarbejdsprojektet.

Ane - Katrine von Bülow keramisk formgiver
Ane-Katrine von Bülow er uddannet i 1980 på Danmarks Designskole, med ophold og Sumié træning i Japan. Hun har været underviser på Danmarks Design skole fra 1983 – 2007. Har vundet adskillige danske og internationale priser for sit arbejde herunder den tyske Westerwaldpreis i 2004 og Danish Crafts pris Best Craftmanship i Crafts Collection 2005. Har deltaget i Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2004 og 2007. Har udstillet på diverse gallerier i Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig og England. Ane-Katrine sælger sine værker gennem Ann Linnemann studie galleri i København.
www.anekatrinevonbulow.dk/

Ole Akhøj fotograf
Ole Akhøj er uddannet fotograf i 1971 W&S Fotografi København og har siden 1978 haft sit eget atelier. Akhøj har udstillet flere gange på Forårsudstillingen på Charlottenborg, Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning og har desuden deltaget i Biennalen for Kunsthåndværk og Design samt diverse udstillinger i Danmark og udlandet. Han har modtaget flere legater af blandt andet Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond. Udstiller desuden fotografi i kunstnersammenslutningen Riimfaxe, og fungerer som fotograf for kunsthåndværkere, designere, arkitekter og museer.
www.oleakhoej.dk/